Има такъв народ отново се обяви срещу здравните мерки, които поощряват ваксинираните.

...
Има такъв народ отново се обяви срещу здравните мерки, които поощряват ваксинираните.
Коментари Харесай

ИТН с декларация: Ограниченията за неваксинираните са ``тирания`` |

" ИТН " още веднъж се обяви срещу здравните ограничения, които поощряват имунизираните. Като  " робия " ги дефинира здравният експерт на " ИТН "  проф. Андрей Чорбанов, микробиолог към Българска академия на науките.

Той представи от парламентарната трибуна декларация от групата на ИТН и прикани здравния министър Стойчо Кацаров да отмени мерките.

Един от мотивите за тази реакция е - документ за имунизация, негативен тест. Според Има Такъв Народ това решение щяло да докара до " извънредно неприятни условия за осъществяване на образователния развой " на тези, които не дават отговор на условията в заповедта на ректора.

Чорбанов се аргументира и с писма и митинги на учители и родители.

Ето и цялостния текст на декларацията на " ИТН ", представена от депутата-микробиолог:

" През последните седмици се следи растеж на позитивните с ковид в България, което повдига доста въпроси във връзка с ограниченията, нужни за съответното посрещане на настъпващата здравна и икономическа рецесия.

Докато се отделят средства за медикаменти, подготовка на лечебни заведения и медицинските екипи са резонна посока за съществени старания, то някои решения на здравните управляващи будят паника.

Последната заповед на министър Кацаров, която съдържа поощрителни насоки даде възможност на доста ведомствени и административни ръководители да подхващат персонални ограничения, базирани на заповедта на министъра. Става дума както за организирането на държавни структури, само че и на държавни организации.

Изключително притеснителна е заповедта на ректора на Медицинския университет в Пловдив, оказваща дискриминационни условия във връзка с студенти със здравен документ за коронавирус, по отношение на такива без подобен. Това ще докара до извънредно неприятни условия за провеждане на образователния развой за втората група спрямо техните сътрудници, обезпечили си под някаква форма нужния документ.

Това ще се отрази пагубно на уменията и познанията на бъдещите лекари, фармацевти и стоматолози. Нещо повече, чуват се хрумвания от сходен темперамент и други университети да поставят под унизителни условия студенти, признати при равноправни условия и плащащи същите такси.

Непрекъснато получаваме сигнали и митинги от студенти, оказващи се в дискриминираната група.

Не по-малко притеснителни са информациите, касаещи. Обявени бяха и няколко открити писма от училищен колективи и родители, които стачкуваха против носенето на маски от дребните деца, както и против открит и директен напън за силово имунизиране на хора прекарали болестта.

Обръщам се към здравния министър с откровена молба. Г-н министър апелирам отменете заповедта, даваща съображение на редица ръководители да вършат тълкования на противоепидемичните мерки. И ще завърша със поговорка популяризирана през последните дни:

" Когато се касае за ограничението на придвижване на заболели хора, евентуални разпространители на заболяването, това се назовава карантина. Когато бъдат ограничавани правата на здрави, активни хора, без никакви показания, само че с подозрителната хипотеза за вероятно заразоносителство, това се назовава робия. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР